Image

Byggstart i vår på Radhusvägen 3

Nu är upphandlingen klar och vi har kommit överens med Skanska, som blir vår byggentreprenör.

Byggnationen startar under våren 2020 och första inflyttning beräknas till mars 2021. Hyrorna är ännu inte klara då dessa ska förhandlas med Hyresgästföreningen.

 

Bekväma hyresrätter med möjlighet till trygghetsboende

Vi kommer att bygga ett bekvämt flerfamiljshus med 16 hyresrätter, ettor, tvåor och treor. Huset byggs i fyra plan och utrustas med hiss. Varje lägenhet kommer att ha en inglasad balkong och i badrummet finns det tvätt- och torkutrustning. Från de översta våningarna blir utsikten vacker över de omkringliggande fälten. 

Nybyggnationen på Radhusvägen 3 är ett samarbete med Tranemo kommun och kommer att möjliggöra så kallat trygghetsboende*

 

Sätt upp dig i kö redan nu

Är du intresserad av en lägenhet på Radhusvägen 3 rekommenderar vi dig att ringa Kristina eller Sandra på Tranemobostäder 0325-58 68 50. Det är också bra att gå in på www.boplatssverige.se och skapa en så kallad Bostadsprofil. Det är på Boplats Sverige som vi publicerar våra lediga lägenheter och det är därifrån vi hämtar alla uppgifter från blivande hyresgäster. Hör med Kristina eller Sandra om du är osäker på hur du ska göra.

 

*FÖRKLARING: TRYGGHETSBOENDE SOM BOENDEFORM

Trygghetsboenden är vanliga men tillgänglighetsanpassade lägenheter. Boendeformen vänder sig till äldre personer, ofta med en minimiålder på 70 år, och hyran bekostas av hyresgästen. Man söker lägenheter i trygghetsboende på samma sätt som vilken lägenhet som helst till skillnad från ett vård- och omsorgsboende som är biståndsbedömt. 

En grundsten i ett trygghetsboende är tillgången till en gemensamhetslokal, den sociala gemenskapen och hyresgästernas engagemang. En trygghetsvärd arbetar ett antal timmar i veckan och har en central funktion i de sociala aktiviteterna. Gemensamhetslokalen för den kommande fastigheten i Länghem kommer att finnas på Solbacken på andra sidan Radhusvägen.